Podrška ugroženim

„Podrška ugroženim kategorijama stanovništva“
- Donator: Ambasada Kraljevine Holandije
- Trajanje projekta: 2007 – 2010

Cilj projekta:
Ućiniti psihosocijalnu i medicinsku pomoć dostupnom odabranim ugroženim grupama u ciljnim zajednicama, te ojačati njihovu sposobnost za odbranu preko individualnih, grupnih terapija i inegriranih psihosocijalnih aktivnosti do različitih zdravstvenih i trening procesa.

Svrha projekta:

  • Učiniti da psihosocijalna i medicinska pomoć bude dostupna ugroženim grupama žena, djece i adolescenta u određenim zajednicama kako bi se ojačala njihova sposobnost za održivost i pomoć kroz individualnu, grupnu terapiju i integrisane psihosocijalne aktivnosti preko razičitih treninga i zdravstvenih programa.
  • Razviti partnerstvo sa važnim lokalnim institucijama i poboljšati njihovu sposobnost s ciljem pružanja boljih usluga ugroženom stanovništvu, posebno u mjestima manjinskog povratka i u izbjegličkim naseljima, ali također i u zajednicama gdje je pomoć potrebna.
  • Nevladina organizacija Snaga Zene je sposobna da radi efikasno i pomaže kroz edukaciju, seminare i nadgledanje u cilju prepoznavanja potreba korisnika u ciljnom regionu.

Podršku našim korisnicima pružamo kroz psiho-socijalni i savjetodavni rad sa korisnicama, predškolarcima, školarcima i adolescentima kako u kući Snaga žene, tako i u povratničkim naseljima Mahala i Osmaci, kolektivnim centrima Višća, Ježevac i Karaula i na području općine Srebrenica.

Narativni izvještaj za projekat "Podrška za ugrožene grupe" za period od 01.10.2009. do 30.09.2010. godine možete preuzeti ovdje...