Najava - djeca Srebrenice u Rijeci 2014

Udruženje "Snaga žene" u suradnji sa vjeroučiteljem Marinom Miletićem, Klubom gimnazijalaca „Ivan Merz“ Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci i Zdrugom katoličkih skauta Riječke nadbiskupije organizira ljetovanje za 36 djece iz Srebrenice u gradu Rijeci od 14. da 22. jula/srpnja 2014. god. Ljetovanje se organizira već šestu godinu zaredom.

Naši domaćini su, kao i ranijih godina, organizirali bogat i raznovrstan program. Za djecu i voditelje su upriličeni prijemi kod vodećih osoba različitih institucija: gradonačelnika Grada Rijeke, mr.sc. Vojka Obersnela, riječkog nadbiskupa dr. Ivana Devčića, predstavnika Primorsko – goranske županije, Medžlisa islamske zajednice u Rijeci, pravoslavnog hrama sv. Nikole,Sušačke gimnazije,...

Od posebnog značaja je prijem kod predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. Ive Josipovića koji će 16. jula/srpnja ugostiti djecu Srebrenice na Pantovčaku.

Susreti i posjete za našu djecu znače izlazak iz socijalne izoliranosti, a obzirom da je grupa  multinacionalna istovremeno doprinosimo reintegraciji i poboljšanju zajedničkog života u mjestima iz kojih dolaze. Ljetovanje je organizirano pod pokroviteljstvom grada Rijeke i predsjednika Republike Hrvatske.

Polazak je 14. jula/srpnja 2014. god u 5.00 sati ispred Doma kulture u Srebrenici, i u 7.30 sati  sa stadiona Tušanj u  Tuzli.

Čitano 1351 puta